Sosyal Medya

Güncel

FET֒cüler şimdi de WhatsApp’a dadandı

Darbe girişimi sonrası devletin tüm kademelerinden temizlenen FETÖ, Twitter ve Facebook’tan sonra şimdi de WhatsApp üzerinden propagandaya başladı. Uygulama üzerinden rastgele gönderilen mesajlarda siyaset kurumu ve ekonomi kötülenirken örgüt lideri Gülen fotoğrafıyla birlikte “İmanınız varsa dayanacaksınız” ifadeleri de paylaşılıyor.



Pensilvanya’daki elebaÅŸları Fetullah Gülen tarafından kumanda edilen FETÖ mensupları, Twitter ve Facebook’un ardından propaganda faaliyetleri kapsamında akıllı telefonlardaki WhatsApp uygulamasını da etkin ÅŸekilde kullanmaya baÅŸladı. WhatsApp üzerinden vatandaÅŸlara mesaj gönderen FETÖ’cüler, halen din istismarcısı örgütü güçlü göstermeye, ÅŸaibeye karışmamış masum bir yapı olarak pazarlamaya çalışıyor. Tanımadıkları numaralardan mesaj alan vatandaÅŸlar, Türkiye’nin kötülendiÄŸi, Gülen’in fotoÄŸraf ve sözlerinin paylaşıldığı propaganda mesajlarıyla karşılaşıyor.

FETÖ’cülerin bazı mesajlarında, Dünya Bankası adına gönderilen “Türkiye ekonomisi tam anlamı ile çökene kadar hiçbir devlet, hiçbir ÅŸirket Türkiye’ye yardım etmeyecek. Yardım eden olursa tehlike altına girer” gerçek dışı açıklamayla toplum tedirgin edilmek isteniyor. Yine FETÖ’cülerce gönderilen mesajlarda, Gülen’in militanları tarafından çok tercih edilen fotoÄŸrafı paylaşılarak, görselin altına teröristbaşının “Ä°manınız varsa dayanacaksınız” ifadesi ekleniyor.

17-07/30/ekran-resmi-2017-07-30-011031.png

Gülen’in 17-25 Aralık operasyonu sonrası “Ä°manınız varsa dayanacaksınız” baÅŸlığıyla internet ortamına yüklenen sesli konuÅŸmasında, adeta 15 Temmuz’da darbe giriÅŸiminde bulunulacağı ima edilerek, “Ä°manınız varsa dayanacaksınız. DiÅŸinizi sıkacaksınız, yılgınlık göstermeyeceksiniz. Bu dünya dayanma dünyasıdır, darılma dünyası deÄŸildir diyeceksiniz. SaÄŸanak saÄŸanak başınızdan belalar yaÄŸsa, yer ÅŸak ÅŸak olsa bela fışkırsa, sema ÅŸak ÅŸak olsa bela yaÄŸdırsa, ibadetu taatin mevzut ÅŸeklinden bin katı fazlası sizin üzerinize yüklense, masiyetler daha da azgınlaÅŸsa yine de diÅŸini sıkacak, üveykler gibi kanatlanacak, eteklerine tozu toprağı bulaÅŸtırmadan neredeyse bazı meleklere taÅŸ çıkartacak ÅŸekilde semada onları geçecek ve kulluÄŸunu ispat etmeye çalışacak. Zira önümüzdeki yığın yığın vaizfeler böyle olmayı bekliyor, böyle olmayı iktiza ediyor” denilmiÅŸti. 

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

Telefon rehberinde kayıtlı olmayan ve tanımadığı FETÖ mensuplarının WhatsApp üzerinden gönderdiÄŸi propaganda mesajlarıyla rahatsız ettiÄŸi Osman AkdoÄŸan isimli vatandaÅŸ, “3-4 gün önce hiç tanımadığım bir numaradan abuk subuk mesajlar gelmeye baÅŸladı. Ä°lk baÅŸlarda dikkate almadım. Meczuptur deyip geçiÅŸtirdim. Ancak son mesajda örgüt lideri Fetullah Gülen’in gökyüzüne bakan fotoÄŸrafıyla birlikte sözleri paylaşılınca FETÖ propagandası yapıldığını anladım. Bu konuda polise gerekli bilgiyi verdim” dedi.

Kaynak: Karar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.